Meniny na web
  • Počet návštev:

Škovránok

Aj tento školský rok žiaci nacvičili program pre svoje mamy a staré mamy ku Dňu matiek. No nielen v tento deň dokážu deti potešiť svoje mamy úprimným vyznaním...

Moja mama

Začal sa deň. No pre mamu sa začal oveľa skôr. Skoro ráno musela ísť do obchodu nakúpiť. No a potom sa pre ňu začína kolotoč povinností. Pripraviť raňajky, .... a mnoho ďalších vecí, ktoré by sa snáď ani nedali vymenovať. Každý deň, to prvé, čo na nej zbadám je jej milý, láskavý úsmev. Je to to prvé i posledné, čo na nej vidím, keď vstávam i keď idem spať. Veľmi na nej obdivujem jej nesmierne pochopenie pre druhých. Viem, že je niekedy unavená, ale ona to vôbec nedáva najavo. Jasne je to vidieť z jej tváre, ale aj z jej očí, ktoré vyvierajú kdesi z hĺbky duše. Nikdy, nikdy nie je zbrklá, koná pohotovo a presne. Je láskavá, dokáže rozoznať každú situáciu, a v nej sa aj správne rozhodovať. Viem, že som ju ani zďaleka neposlúchal. Nedá sa opísať neopísateľne dobrý človek, ale dá sa povedať veta, a som si ňou úplne istý, že moja MAMA je tá najlepšia mama na celom svete.

S.P.

Mojej mamičke

Moja drahá mamička,
Ty si moja hviezdička.
Fialky ti rozvoňajú
celú tvoju náruč drahú.

K tvojmu sviatku dám ti máličko,
venujem ti celé moje srdiečko.
Tvoje oči krásne hnedé sú,
pomôžem ti vo všetkom a dám ti pusu.

Keď už dníček zapadá,
máš ma nekonečne rada.
Tvoja láska neutíchne nikdy,
a ja ťa ľúbiť budem navždy.

Veronika Kováčiková, 3. ročník

O rokoch prežitých v škole

Chodím na Základnú školu svätého Jozefa už deviaty rok a prežila som tu už veľa zážitkov. Na jeden z nich nikdy nezabudnem. Od piatej triedy som sa spriatelila s jedným dievčaťom. Až doteraz sme najlepšie priateľky. Volá sa Lucia. Pamätám si, keď nám niektorí učitelia hovorievali, že sme ako siamské dvojčatá, že aj rozum máme rovnaký... A aj to bola pravda, pretože z každej písomky sme mali rovnaké známky a potom na konci roka aj na vysvedčení. Na budúci rok už spolužiačky nebudeme. Každá z nás si vybrala inú strednú školu. Ale bude mi to všetko veľmi chýbať! Ale priateliť sa určite spolu neprestaneme.

Iveta Ješková

Môj najpríjemnejší zážitok v škole

Môj najpríjemnejší zážitok v tejto škole nebol iba jeden, ale viacero. Aby som bola trošku presnejšia, prežila som tu veľa krásnych chvíľ, na ktoré budem dlho spomínať. Jednou z nich je aj stretnutie a zoznámenie sa s mojou najlepšou kamarátkou.

Lenka Pokopcová